De selectie van Ajax bereidt zich voor op de jaarlijkse elftalfoto.
 Het gay bear feest in club Odeon
 Mohamed Farjani neemt afscheid van Nederland. Na een verblijf van 40 jaar gaat hij terug naar Marokko naar vrouw en kinderen. Dhr Farjani heeft zich bijzonder veel ingespannen voor de buurt. Hij was oprichter van de buurtvaders, een project om de jeugd weer een beetje in het gareel te krijgen. Ook Cohen kwam nog even langs om zijn eer en dank te bewijzen.
 Zomerfoto: Vriendjes maken in het De Mirandabad.
 Schuilen voor de regen op de Dam.
 In de Rai in Amsterdam werd het jaarlijkse Dirty Dutch feest gehouden.
 In het kader van een uitwisselingsproject bezoeken Surinaamse kapiteins ( soort van burgemeester ) van kleine dorpjes langs de Suriname rivier Amsterdam.  Ze hebben een gesprek met hun Ambstgenoot Job Cohen en bezoeken een Nederlands bejaardentehuis.
 Zomerfoto: uitgaanspubliek na een avondje stappen in Paradiso
 Burgermeester van der Laan bezoekt een kickboxproject in Slotervaart.
 Dhr de Vries wordt na een klein ongelukje op straat getroost door zijn vaste begeleidster Erma. Hij heeft het syndroom van Down en was erg geschrokken.
 De Hells Angels doen er alles aan om niet weg te moeten van "hun" terrein bij de Spaklerweg. Door middel van een ingeschakelde bioloog die ontdekt heeft dat de zeldzame rugstreeppad op het terrein voorkomt hopen ze dat de ontruiming nog even op zich laat wachten.    
 Jane Lord neemt afscheid van het Amsterdamse publiek , dit zal een van haar laatste optredens zijn, met het nationaal ballet.
 Japanse toeristen bij de Molen langs de Amstel.
 Sfeerbeeld van het dagelijks leven in de Javastraat in Amsterdam.
 Nachtwake in een kerk in een van de parkeergarages die Amsterdam Zuid-Oost rijk is.
 De notenkraker in de stadsschouwburg in Amsterdam
 Dagelijks leven in kinderboerderij de Gliphoeve in Amsterdam Zuid-Oost.
 Dagelijks leven: Lion Dub, een klein cafetje in de Amsterdamse Pijp, tegenwoordig oud zuid. Lion Dub, is een reggae cafe, er wordt veel wiet gerookt en speciale drankje gedronken. Een mix van campari en verschillende takjes uit de Amazone.
 De vijf winnaars van de Little Miss Kwakoe award. De schoonheidswedstrijd is een onderdeel van het Kwakoe festival. 
 Jolline Jolink presenteeerde haar nieuwe kledinglijn in het Olympisch stadion in Amsterdam.
 Ajacied Perez gaf vanmiddag een voetbalclinic voor de jeugd van Amsterdam Zuid Oost. Dit naar aanleiding van discriminerende uitlatingen tegen een grensrechter tijdens een wedstrijd eerder dit seizoen. Perez werd door zijn uitspraak veroordeeld tot 5 wedstrijden schorsing en een geldboete van 12.000 euro.
 Zomerfoto: Henk geniet van het zomerweer samen met zijn vrouw Nienke en gans Alfred. Henk en Alfred zijn onafscheidelijk sinds Henk Alfred vond als verwaarloosd gansje.
 Roger More bezoekt mijn zijn vrouw Amsterdam als ambassadeur van Unicef. Erg veel tijd voor de pers heeft hij niet. Het Parool krijgt welgeteld 5 minuten voor een interview en een foto. Zijn vrouw ziet er scherp op toe dat de verkregen tijd niet overschreden wordt.
 Stadsdeel West zet Valken in bij het bestrijden van de duivenoverlast.
 Homo's demonstreren in een optocht tegen de geplande bezuinigen voor homo subsidies. Aan de rechterkant twee verschrikte dames die het geheel gade slaan.
 Iedereen moet het Leidseplein verlaten tijdens de rellen van supporters van Ajax en PSV in de binnenstad van Amsterdam.
 Publiek kijkt naar een onderwatertheater voorstelling in het Marnixbad.
 Ghaneze kerk in de bijlmer onder pakeergarage kempering. Kerkgangers dansen op muziek tussen de preken door.
 Parool zomerfoto: Mr Visserplein in Amsterdam tijdens een heftige regenbui.
 Homo-vereniging Tijgertje viert zijn twintigjarig bestaan. De vereniging werd in eerste instantie opgericht in reactie op toenemend geweld door potenrammers. De vereniging geeft weerbaarheidstrainingen en verzorgt tegenwoordig ook cursussen worstelen. Het jubileum werd gevierd met een spelletjesmiddag in Sporthal de Pijp. 
 Turken vieren feest op het Mercatorplein nadat ze Japan hebben verslagen tijden s het WK voetbal in 2001
 Sfeerbeeld van de Driehoekstraat, een klein straatje in de Jordaan.
 Nieuwe lichting studenten op kroegentocht bij studentenverenigingen in Amsterdam.
 Het startschot van de AIFW, Amsterdam Intrnational Fashion Week in de centrale hal van het CS.
 Een groep van 12 dorpshoofden uit zuidelijk Suriname, ook wel Saramaccaanse kapiteins geheten bezochten in het kader van een uitwisselingsproject vandaag Amsterdam. Zij gingen o.a langs bij burgermeester Cohen. Velen van hen waren nog nooit buiten Suriname geweest.
 Staatssecretaris Wouter Bos van financien, knipt bij wijze van grap de eerste c.d van het duo Ome cor en Lex doormidden.Hij was eregast op een feest in paradiso met diverse optredens en afscheid en ode aan de gulden.
 Parool zomerfoto: Ome Jan met zijn hond op de brug van de Weesperzijde.
 Boer Floor op kinderboerderij de Gliphoeve in Amsterdam Zuid Oost
 En daar is ie weer. Hij was een tijdje uit de picture, maar Frank Kohler, oud wethouder van Amsterdam, staat op zaterdag middag vol goede moed op de Middenweg folders uit te delen voor Groen Links.
prev / next